Vandaag geopend 12:00 - 18:00

Blog | Een gezondere leefstijl in 3 stappen!

21 april 2022

Het is bijna zomervakantie en dat betekent dat we het lichaam weer strandproof willen maken. Hartstikke goed natuurlijk, maar wist je dat het voor je algehele gezondheid belangrijk is om het hele jaar door vaker te bewegen en gezonder te eten? Sterker nog, een gezonde leefstijl is de beste verjongingskuur die je je maar kunt bedenken. Tijd om eens te kijken wat een gezonde leefstijl is! 🚴 🍎 🙏🏻

Uiterlijk én innerlijk

Een gezonde leefstijl houdt in dat je voldoende beweegt, gevarieerd en gezond eet, maar ook voldoende ontspant. Met een gezonde leefstijl verzorg je de binnenkant van je lichaam, in plaats van de buitenkant. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende ‘sixpack’.

Stap 1: Let’s move!

Volwassenen en ouderen wordt geadviseerd om minimaal 2,5 uur per week matig intensief te bewegen (met een verhoogde hartslag en ademhaling). Denk bijvoorbeeld aan een rondje fietsen of een stevige wandeling, maar intensief stofzuigen of flink tuinieren kan ook al helpen! Ook wordt aangeraden om twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen (denk aan krachttraining met gewichtjes of weerstandsbanden) te doen. Daarnaast is twee keer per week intensief bewegen ook goed voor je, zoals hardlopen, tennis of zwemmen Waarom is dat zo belangrijk? Door voldoende te bewegen verklein je de kans op obesitas (overgewicht), hart- en vaatziekten, zwakke botten, diabetes én psychische problemen. In zijn algemeen, je wordt er ook nog eens vrolijk van!

Vind je het moeilijk om hier tijd voor te maken? Je bent niet de enige. Kleine veranderingen in je leven kunnen al een groot effect hebben. Pak bijvoorbeeld eens de fiets in plaats van de auto of de trap in plaats van de lift!

Onze winkeltips in Cityplaza voor voldoende bewegen.

 • Heb je geen tijd om altijd naar de sportschool te gaan? Bij Perry Sport verkopen ze matjes en gewichtjes die je thuis kunt gebruiken. Zo heb je toch nog even gesport! Vergeet niet dat alle kleine beetjes helpen.
 • Heb je nog meer spullen nodig om aan de slag te kunnen? Dan kan je ook terecht bij The Athlete’s Foot, Intersport en So Low voor al het benodigde sportmateriaal. Denk hier aan gewichten, weerstandsbanden en fijne sportkleding.
 • Hünkemoller heeft ook een leuke collectie sportkleding. Wist jij bijvoorbeeld al hoe belangrijk een goede sport-bh is? Dit zorgt ervoor dat de schokken van het sporten geabsorbeerd worden en jouw borsten stevig blijven.

Deel 2: Good food = good mood

Gevarieerd eten is superbelangrijk voor je gezondheid. Met alleen al een gezond eetpatroon verklein je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en welvaartsziektes. De Schijf van Vijf helpt je bij het maken van verschillende keuzes voor gezonder eten. Groenten, fruit, volkoren (graan)producten en zuivel zijn een goede basis voor een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Wissel ook lekker af, dus de ene keer komkommer en broccoli, maar ook kwark, ongezouten noten en volkorenbrood zorgen voor de afwisseling die je nodig hebt.

Dus wanneer je weer op Cityplaza bent, vul dan je winkelkar met bijvoorbeeld meer verse groenten en fruit, meer plantaardig eten en juist minder bewerkte producten die veel suiker bevatten (zoals chips, koek en frisdrank). Wil je toch een keer lekker snacken? Denk dan eens aan worteltjes of hummus, of groentechipjes in plaats van gewone. Alle beetjes helpen!

Onze winkeltips in Cityplaza voor gezond eten.

 • Albert Heijn, Jumbo, Dirk of Atlas Versmarkt voor meer variatie en groenten en fruit.
 • Heb je even geen inspiratie? Ga dan eens op ontdekkingstocht voor nieuwe en gezonde recepten. Bruna biedt met zijn kookboekencollectie uitkomst.
 • Goed eten heeft ook voorbereiding nodig Blokker en HEMA voor een goede blender/staafmixer bij Blokker óf HEMA om groentesoepen en gezonde smoothies mee te maken.

Deel 3: Relax!

Langdurige stress is niet goed voor je lijf en geest. Het veroorzaakt namelijk allerlei klachten zoals rug- en nekklachten, slapeloosheid, maag- en darmklachten, depressie en vergeetachtigheid. Wat kan helpen tegen stress is voldoende ontspanning, voldoende slaap, gezond eten en voldoende beweging. Gelukkig helpen wij jou graag! Want wie zegt er nou nee tegen wat me-time?

Onze winkeltips in Cityplaza voor voldoende ontspanning.

 • Wandel eens binnen bij Etos voor verschillende producten die helpen te relaxen, zoals etherische oliën.
 • Haal een lekker gezichtsmasker bij de Douglas, zet die leuke serie aan en chill ze!
 • Een bad doet ook wonderen: Ici Paris XL, Rituals en Kruidvat hebben heerlijke ontspannende douche- of badoliën.
 • Livera en Hunkemöller voor een lekker zittende pyjama of badjas en een rustgevend oogmasker.

Kleine tips met een groot effect

Gezonder leven gaat met stapjes! Daarom geven wij graag nog wat tips:

 • Laat die auto staan en pak de fiets. Benzine is toch al zo duur!
 • Lift of roltrap? No thanks! Neem vaker de trap. Check de Fit City challenge om vaker trap te lopen en ontdek hoeveel calorieën je per traptrede verbrandt.
 • Begin met gezonder eten door iedere dag 2 stuks fruit te eten, een extra schep groente op je bord te scheppen en die suikerhoudende drankjes eens over te slaan.
 • No stress, just relax. Reduceer je stress door ontspanmomenten in te plannen in je agenda. Maak een wandeling of drink een kop thee zonder afleiding van je telefoon. Zorg voor een goede nachtrust en leg je telefoon of tablet een halfuur voor het slapengaan weg.
 • Last but not least: Schrijf je in voor een gratis FitCity les!

Zo zie je maar weer, gezonder leven kan op heel veel manieren!

Liefs, Team FitCity
Lotte & Kevin