Vandaag geopend 10:00 - 20:00

FitCity Blog

Inspiratie, sport & food!

Blog | Ontwikkel jouw beste bewustzijn

Blog | Ontwikkel jouw beste bewustzijn

29 juni 2022

We hebben geen invloed op het dagelijks leven, maar kunnen er wel mee leren omgaan of aanpassen. Een sterk voorbeeld hiervan is de coronapandemie en hoe dit ons allemaal getroffen heeft. In deze situaties wordt bepaald hoe sterk onze mentale kracht is. Als jij op zee zou gaan varen met je zeilboot en er komt een stevige wind op zetten, kan je niks aan de windsterkte veranderen, maar wel de stand van jouw zeilen bepalen! "Is dat dan mentale kracht?" Ja, zeker! ๐Ÿง ๐Ÿ’ช 

Wat is mentale kracht eigenlijk?

Mentale kracht is de innerlijkeโ€ฏkrachtโ€ฏdie individuen in staat stelt om hard te werken, weerbaar te zijn bij tegenslag en vast te houden aan hun langetermijndoelen. Het bovenstaande gaat op voor vrijwel ieder persoon die succesvol en gelukkig in het leven staat. Uiteraard verschilt dat per persoon. ๐Ÿ˜‰ 

De keuzes die wij maken en hoe wij omgaan met omstandigheden is bepalend voor hoe wij in de toekomst zullen reageren op bepaalde situaties. Er zullen zich altijd situaties voordoen die je niet helemaal kan voorkomen of voorzien. Je auto gaat stuk, het begint te regenen tijdens het hardlopen of de sportscholen gaan dicht wegens een lockdown. 

Het is in deze situaties belangrijk hoe jij omgaat met dit soort onverwachte momenten of gebeurtenissen. Je kan blijven hangen in keuzes die uiteindelijk weer dezelfde resultaten maken of je kiest voor verandering en creëert daarmee een nieuw bewustzijn. Hoe creëer je dan zo'n bewustzijn?  

Hoe train je jouw mentale bewustzijn?

De vaardigheden die je traint, komen niet alleen van pas in de dagelijkse bezigheden. Je hebt er op ieder moment in je leven wat aan. Daarom geven wij jou 7 tips hoe je jouw mentale kracht kan verbeteren. 

 1. Vergroot je zelfbewustzijn. Het vergroten van je eigen bewustzijn kan door een taak of doelstelling zo concreet mogelijk worden gemaakt. Dit kan door middel van het SMART formuleren (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden). Voorbeeld: Ik ga maximaal 3x in de week na mijn werk naar de sportschool.
 2. Focus op je taken en praktische doelen. Laat je niet teveel afleiden door alles om je heen, maar richt je op jouw doel en breng daarin focus door afleidingen weg te doen. Leg bijvoorbeeld je telefoon eens weg en lees een goed boek of zoek een stille ruimte op in plaats van een druk café. 
 3. Visualiseer succes.โ€ฏSchrijf al jouw doelen en dingen die je wilt bereiken uit op een groot whiteboard of een kladblok. Denk hierbij aan je studie halen, een wereldreis maken, een mooie auto kopen, etc. Zo heb je ze letterlijk voor ogen en kan je altijd terugkijken op de doelen die je voor jezelf hebt gesteld. 
 4. Denk positief. Als jij jezelf richt op het positieve, haal je hier veel goede energie uit. Probeer dus constant moeilijke situaties om te buigen naar positieve reacties door je gedachtes op het positieve te richten. Ging het sporten minder goed vandaag? Geen probleem, je hebt het in ieder geval geprobeerd! Morgen is er weer een dag! 
 5. Mediteer. Mediteren kan op veel manieren, maar gewoon je ogen sluiten en op een stil plekje gaan zitten is al een goed begin. Neem lekker een moment voor jezelf, neem alles in je op en adem in en uit.  
 6. Ga voor het maximaal haalbare. Neem niet genoeg met minder, maar richt je altijd op wat maximaal haalbaar is in iedere situatie. Dit hoeft niet té groot uitgedacht te worden maar kan al beginnen bij de meest kleine dingen. Maak eindelijk die puzzel eens af of ren net dat extra rondje tijdens het hardlopen.
 7. Verleg je grenzen. Groei vindt plaats wanneer wij uit onze comfortabele, veilige situatie stappen. Dit kan bijvoorbeeld voor het eerst een berg beklimmen zijn of juist in die spannende achtbaan stappen waar je eerst nooit in durfde. Voor iedereen is deze grens verschillend.  

 

In Cityplaza kan je zeer inspireerde boeken vinden zoals: 'Nu of nooit' van Dai Carter en 'Mentale kracht' van Erik Kaptein, Colinda van Dijk, Jochem Kamphuis. Deze boeken zijn verkrijgbaar bij de Bruna. Tijdschriften kunnen daarnaast een goede inspiratiebron voor je zijn. Kijk eens in de 'Mental Health' of 'The Quest' om meer informatie te krijgen over bepaalde feiten of wetenschappen. Beide tijdschriften zijn verkrijgbaar bij deโ€ฏ Albert Heijn, JUMBO ofโ€ฏDIRK. 

Neem eens per dag of per week (afhankelijk waar je lichaam de meeste behoefte aan heeft) bepaalde kruiden of vitaminen die je helpen om tot rust te komen. Wierook van Holland & Barrett kan bijdragen om je mentale kracht te vergroten. Koop geurstokjes en lekkere aroma's bij de Rituals om maximaal te kunnen mediteren en heerlijk zen te worden.

Meer te weten komen over gezonde voeding en zelf beginnen met sporten? Schrijf je dan in voor een gratis FitCity les!

 

Liefs, Team FitCity
Lotte & Kevin

Terug naar Fitcity
Blog | Groen, groener, groente!

Blog | Groen, groener, groente!

21 juni 2022

Weet jij eigenlijk hoeveel groente je dagelijks nodig hebt? Kom jij ook iedere dag aan je dagelijkse portie groente? Uit onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 86% van de Nederlanders niet aan de dagelijkse benodigde hoeveelheid groente komt. Dat terwijl het eten van groenten zoveel oplevert! Lees snel verder voor alle tips en tricks om dagelijks meer groente binnen te krijgen! ๐Ÿฅฆ ๐Ÿฅฆ

Lager risico op ziekten

Dagelijks heb je 250 gram groente nodig voor de gezondheid van je lichaam. In groente zitten namelijk vezels. Die verlagen het risico op onder meer hart- en vaatziekten en het risico op diabetes type 2. Daarnaast draagt het eten van veel groente bij aan het verlagen van de bloeddruk en cholesterol.

Groente eten helpt bij afvallen

Dat groenten zo gezond zijn komt door alle vitamines, mineralen en bioactieve stoffen die erin zitten. Het zijn namelijk bronnen van onder andere:

 • Foliumzuur: dit verkleint de kans op geboorteafwijkingen
 • Vitamine C: voor een goede weerstand (en tegen scheurbuik);
 • Magnesium: tegen spierkrampen
 • IJzer: voor de vorming van rode bloedcellen en tegen bloedarmoede en nog veel meer! 

Het eten van groente helpt ook om gezond op gewicht te komen en te blijven. Met sporten verbrand je calorieën, maar als je wilt afvallen zul je vooral naar je voedingspatroon moeten kijken. Zolang de voedselinname meer calorieën bevat dan dat een lichaam verbruikt, zal er overgewicht blijven. Groenten bevatten weinig calorieën, zijn voedzaam en geven een verzadigd gevoel. Kortom, lets go green! ๐Ÿฅฐ

Kids en groente

Natuurlijk wil je ook dat je kids voldoende groente binnenkrijgen. Groente is iets wat zij moeten leren eten, dus probeer het zo lekker mogelijk voor ze te maken en biedt het ze eerst een paar keer aan zodat ze eraan kunnen wennen. Zet de groente die je kids alel superlekker vinden gewoon elke week op het menu. Als je het echt niet meer weet kun je altijd terugvallen op de ouderwetse verstop truc. Meng bijvoorbeeld verse gepureerde pompoen door de pannenkoekenmix (de pannenkoeken smaken alleen maar lekkerder!) of pureer gekookte worteltjes en meng door de tomatensaus voor bij de pasta.

Handige tips om meer groente te eten:

Welke tips maken het makkelijker om voor jou groente te eten! Hier hebben wij er tien voor jou op een rij: 

 1. Pak een keukenweegschaal erbij en weeg eens een paar dagen achter elkaar je groenten af. Kom je met gemak aan minimaal 250 gram groente? Top! Maar merk je dat het lastig is om aan minimaal 250 gram te komen? Dan is er werk aan de winkel.
 2. Begin bij het avondeten, een moment dat groente meestal op het menu staan. Probeer de helft van je bord met groente te vullen, een kwart van je bord met volkoren rijst/pasta of aardappels en een kwart met iets van een vlees(vervanger) of vis. 
 3. Als je een extra portie/schep eten wil bij je avondmaaltijd, schep dan dus vooral een extra portie groente op.
 4. Denk ook eens aan groente bij de lunch of bij je ontbijt. Maak een smoothie met spinazie of bietjes, geniet van een wrap gevuld met groente of een vers gemaakte soep.
 5. Dan zijn er nog tussendoortjes: ook deze kunnen bestaan uit een groentesnack. Vervang bijvoorbeeld het Cup a Soup moment om 16:00 door een snack met wortels en hummusdip, of maak een frisse mix van schijfjes paprika/komkommer/appel, of neem wat snacktomaatjes met verse basilicum er overheen gestrooid.
 6. Als je naar kantoor gaat of op pad bent, hoeft dat geen reden te zijn om je dagelijkse portie groenten te missen. Er zijn namelijk verschillende en handige Tupperware bakken te koop waar je ’s ochtends je lunch of snack met groenten in kunt stoppen. Klaar is kees!
 7. Tupperware is een goede vriend vanwege de handigheid als het gaat om ‘mealpreppen’. Dit betekent dat je maaltijden van tevoren klaarmaakt. Denk bijvoorbeeld aan een grote pan verse courgettesoep of pastinaaksoep: verdeel de soep over vier Tupperware bakjes en bewaar in de vriezer. Op die manier heb je altijd een gezonde groente hap binnen handbereik.
 8. Denk ook eens aan een groente-alternatief voor rijst en pasta, zoals bloemkoolrijst, broccolirijst en courgettini. Dan kom je al gauw aan het minimum van 250 gram groente per dag!
 9. Zorg er trouwens ook voor dat je altijd diepvriesgroente in huis hebt. Het is vers, gezond, lang houdbaar en bovendien in kleine porties te gebruiken.
 10. Laat je inspireren door allemaal lekkere en eenvoudige groente-recepten in apps van supermarkten en op de site van het Voedingscentrum. Koop voor de afwisseling een leuk kookboek met groente in de hoofdrol om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is. ๐Ÿง

Meer te weten komen over gezonde voeding en zelf beginnen met sporten? Schrijf je dan in voor een gratis FitCity les!

Liefs, Team FitCity
Lotte & Kevin

Terug naar Fitcity
Blog | Hoe jij je conditie kan verbeteren

Blog | Hoe jij je conditie kan verbeteren

14 juni 2022

Als we het hebben over conditie, dan bedoelen we het uithoudingsvermogen. Let maar eens op hoe lang je het volhoudt om een sprintje te trekken naar de bushalte, zonder buiten adem te raken. Als je hier snel buiten adem raakt, kan het zijn dat je uithoudingsvermogen niet heel erg goed is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je conditie te verbeteren met sporten. Wij helpen jou daar maar al te graag bij! ๐Ÿคฉ

Voordelen van een betere conditie

Als je uithoudingsvermogen op peil is, dan levert dat verschillende voordelen op:

 • Het verbetert je hart- en bloedvaten
 • Het reduceert stress
 • Het helpt om af te vallen en een gezond gewicht te behouden
 • Het zorgt ervoor dat jij je gelukkiger voelt doordat het lichaam meer endorfine (gelukshormonen) aanmaakt ๐Ÿฅฐ
Quote HART

Duur- en intervaltraining

Gelukkig kan jij je conditie verbeteren door te trainen. Cardiotraining kan op twee manieren worden uitgevoerd:

 • Duurtraining

Bij duurtraining sport je op een vast tempo en hou je dit tempo langere tijd aan. Op deze manier bouw je basisconditie op. Denk hierbij aan zwemmen, fietsen, maar ook schaatsen, roeien of wandelen in een stevig tempo waarbij je hartslag iets omhoog en je ademhaling sneller gaat. ๐Ÿซ€

 • Intervaltraining

Bij intervaltraining wissel je intensieve oefeningen waarbij je een verhoogde hartslag en ademhaling krijgt, af met rustmomenten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld HIIT (High Intensity Interval Training).

Wanneer je lekker een HIIT of een andere vorm van conditietraining aan het doen bent, kan je gebruik maken van een springtouw, boxjump, fitness matje, stopwatch of een stappenteller. Deze attributen zijn te halen bij de Intertoys, Intersport of Hema. Wil je daarnaast ook fris blijven ruiken tijdens deze heerlijke calorieverbrandende workouts? Dan zijn de deodorant / deoroller en douchegel van de Kruidvat, Etos, AH, Jumbo, Ici Paris XL of Douglas altijd een must!

Tips om je conditie te verbeteren

Het uithoudingsvermogen is iets wat je moet blijven trainen, anders gaat het weer achteruit. Gelukkig kun je met eenvoudige aanpassingen al heel veel doen om je conditie te verbeteren:

 • Pak wat vaker de fiets of ga stevig wandelen en laat de auto staan.
 • Zet de elektrische fiets in de schuur en gebruik weer een ouderwetse fiets zodat je hart en longen moeten werken.
 • Als je wandelt, verhoog dan het tempo. Hier geen fan van? Dan kan je bijvoorbeeld klusjes in de tuin of het huishouden doen in een hoger tempo. 
 • Bouw je conditie rustig op: start met 2 keer per week een stevige wandeling of fietstocht en breidt dit daarna uit naar 3 keer per week wandelen/fietsen. Je kan ook thuis rustig starten met conditietraining of in de sportschool.
 • Als je conditie eenmaal verbeterd is, is het van belang om je conditie op peil te houden. Je zult dus moeten blijven bewegen om niet achteruit te gaan.
 • Om jezelf gemotiveerd te houden, kun je met jezelf een beweegdoel afspreken. Bijvoorbeeld als je een x-aantal kilometers in een bepaald tempo hebt gefietst, geef je jezelf een leuk magazine cadeau.
 • Krijg inzicht in je progressie door te meten. Je kunt bijvoorbeeld een meter op je fiets plaatsen die bijhoudt in welk tempo je fietst en hoeveel kilometers je aflegt.
 • Plan je conditietrainingen in je agenda en doe het dan ook als je dat met jezelf, of samen met een vriend(in), hebt afgesproken.

Meer te weten komen over gezonde voeding en zelf beginnen met sporten? Schrijf je dan in voor een gratis FitCity les! ๐Ÿ‘€

Liefs, Team FitCity
Lotte & Kevin

Terug naar Fitcity
Fit Recept | Wortel snack

Fit Recept | Wortel snack

8 juni 2022

Bij conditie hoort een goede dosis aan extra energie. Speciaal voor de kleine snelle snackers heeft Lotte van het FitCity team speciaal voor deze week een heerlijk kleine recept voor jullie: Wortel snacks! Heerlijk als tussendoortje! ๐Ÿฅ•

Ingrediënten

 • Zakje wortels
 • Hummus (smaak naar keuze)
 • 1 el Skyr

Instructies

 • Meng 1 el hummus met 1 el Skyr. Dit zodat de dip lager in calorieën blijft en lekker fris als sausje bij de wortels. Klaar is kees!

Smakelijk en snack-ze! ๐Ÿฅฐ

Terug naar fitcity
Blog | Het vinden van balans met voeding

Blog | Het vinden van balans met voeding

30 mei 2022

Afwisseling tussen gezond en ongezond eten. Het is makkelijker gezegd dan gedaan en niet altijd iets waar we perse bij stilstaan. In dit blog gaan we daarom dieper in op de balans tussen gezonde producten en lekkernijen. Die balans is belangrijk om een gezond gewicht te behouden, je lichaam optimaal te laten functioneren én uiteraard happy te blijven! Daarom geven wij je graag een aantal tips hoe je dit het beste kan aanpakken. ๐Ÿ’ช

Hoe gaat het in z'n werk in je lichaam? 

Ok. Back to basics! Ons lichaam heeft energie nodig om te kunnen sporten, bewegen en te kunnen ademen. Die energie halen we uit koolhydraten, eiwitten en vetten. Als je lichaam evenveel energie binnenkrijgt als dat er wordt verbruikt, spreken we van een energiebalans. Dit betekent dat je niet aankomt, maar ook niet afvalt. Maar als je meer energie binnen krijgt dan dat je verbruikt, dan kom je aan in gewicht en wordt de extra energie opgeslagen als vet. Krijg je minder energie binnen dan dat je verbruikt, dan val je af.

Quote Kevin

Hoe ziet een gezond balans er uit?

Een dagelijks gezond patroon is niet altijd even makkelijk. Wij geven je daarom graag een aantal tips hoe je een dagelijks gezond eetpatroon makkelijker kan maken voor jezelf. 

 1. Neem wat meer groente bij je lunch/avondeten én neem fruit als vervanger voor tussendoortjes.
 2. Veel volkoren producten, zoals: volkorenbrood, volkorenpasta, couscous en rijst.
 3. Eet minder vlees en meer plantaardig. Varieer met vis, peulvruchten, noten, eieren en vegetarische producten. Daarmee draag je zelfs een steentje bij aan de natuur! 
 4. Neem zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas.
 5. Probeer eens ongezouten noten in plaats van gezouten.
 6. Gebruik zachte of vloeibare smeer- en bereidingsvetten in plaats van roomboter en harde vetten.
 7. Drink voldoende water en thee óf koffie.

Probeer niet teveel suiker, zout en verzadigd vet (dat zit o.a. in chips en koeken) binnen te krijgen. Uiteraard is er ook iedere dag ruimte voor wat lekkers! Speciaal daarvoor hanteren wij de 80/20 regel. Dit betekent dat je 80% van de tijd op een dag kiest voor gezonde voeding en 20% van de tijd kiest voor minder gezonde producten. Daardoor geniet je juist nog meer van die 20%! 

Praktische tips:

Het scheelt ongezonde keuzes én geld als je zelf je lunch maakt en meeneemt. Bij Blokker en Hema kan je handige Tupperware kopen om je soepjes óf salades in mee te nemen. Denk ook eens aan gezonde tussendoortjes als worteltjes die je kant-en-klaar bij de Albert Heijn en Jumbo kunt halen. Een lekker stukje verse vis haal je bij Volendammer Vishandel. ๐ŸŸ

Extra tip: Haal een leuk kookboek voor inspiratie voor gezonde recepten bij Bruna.

Meer te weten komen over gezonde voeding en zelf beginnen met sporten? Schrijf je dan in voor een gratis FitCity les!

Liefs, Team FitCity
Lotte & Kevin

Terug naar Fitcity
Fit Recept | Banana Pancakes

Fit Recept | Banana Pancakes

25 mei 2022

Bij krachttraining hoort een goede dosis aan stevig eten. Daarom heeft Lotte van het FitCity team speciaal voor deze week een heerlijk recept voor jullie: Banana Pancakes! Heerlijk als lunch, tussendoortje of toetje! ๐ŸŒ

Ingrediënten

 • 50 g banaan (lekker een tros bananen als tussendoortje)
 • 1 ei
 • 15 g volkoren havermout
 • 1 tl vanille extract

Instructies

 • Snij de banaan in stukjes
 • Mix het geheel samen met het ei en 15 g volkoren havermout
 • Bak de kleine pannenkoekjes in de pan
 • Optie: Strooi kaneelpoeder + blauwe bessen als topping over de pancakes.
 • Extra tip: Bak de pannenkoeken met Pam Bakspray. Zo voorkom je het aanbakken van je pannenkoeken!  

Smakelijk en enjoy! ๐Ÿฅฐ

Terug naar fitcity
Blog | Wat krachttraining doet met je lichaam

Blog | Wat krachttraining doet met je lichaam

23 mei 2022

Het hangt van jouw doel af waarom je een sport beoefent. Als het doel van je trainingen is om je kracht te vergroten, dan doe je aan krachttraining. Je kan trainen om sterkere spieren te krijgen óf om sterker te worden met bepaalde oefeningen, zoals gewichtheffen of powerliften. Deze week gaan we daar dieper op in. Want waarom kan krachttraining nou zo belangrijk zijn voor je? ๐Ÿ’ช

Wat gebeurt er in je lijf? 

Het doel van krachttraining is dus het sterker maken van je spieren. Dit doe je door je spieren te belasten. In het geval van krachttraining bijvoorbeeld met behulp van je lichaamsgewicht, dumbbells, halters en fitnesstoestellen. Dumbbells en andere fitnessmaterialen zijn op Cityplaza onder meer verkrijgbaar bij Intersport en Perry Sport.

Quote lotte

Voedsel met gezonde eiwitten zijn bijvoorbeeld vis, noten, eieren, kip, kwark en yoghurt. ๐ŸŸ ๐Ÿณ Deze producten kan je halen bij de Rooster’s Maaltijd & Grill, Albert Heijn, Jumbo of DIRK. Je kan ook de gezonde eiwitten halen uit zogenoemde proteïnepoeders. Deze poeders zijn te halen bij Etos

Wil je liever afvallen? Doe dan krachttraining

Hoe meer spieren je gebruikt, des te meer calorieën je verbrandt. Dat is geen heftige wiskunde want bij krachttraining worden er meer spieren in een kortere tijd gebruikt. Vooral als je voor oefeningen kiest waarbij meerdere spiergroepen tegelijk worden gebruikt. Bij deze oefeningen verbrandt het lichaam tot twee keer zoveel calorieën dan op een fietsapparaat. Is jouw fitnessdoel om af te vallen? Dan is het handiger om meer krachttraining te doen tijdens jouw sportmomenten, maar vergeet ook je conditietraining niet! Dus pak lekker een keertje de trap, of til die zware tas nog een extra keertje! ๐Ÿ˜

Krachttraining is goed voor lichaam én geest

We zetten alle voordelen graag nog op een rij voor je!

 • Je krijgt meer kracht en sterkere spieren
 • Het is een goede manier om af te vallen omdat je spieren meer energie verbruiken
 • Verbeterde mentale gezondheid: het geeft meer zelfvertrouwen en kan depressieve gevoelens verminderen ๐Ÿคฉ
 • Opgewekt en energiek gevoel
 • Het versterkt je immuunsysteem en verbetert je algehele gezondheid
 • Minder kans op blessures, ziektes en het remt botafbraak

Meer te weten komen over krachttraining en zelfs beginnen met sporten? Schrijf je dan in voor een gratis FitCity les!

Liefs, Team FitCity
Lotte & Kevin

Terug naar Fitcity
Blog | Ontmoet het FitCity Team

Blog | Ontmoet het FitCity Team

6 mei 2022

De ๐™œ๐™ง๐™–๐™ฉ๐™ž๐™จ sportlessen die tijdens FitCity gepland staan worden begeleid door niemand minder dan: Lotte en Kevin. Willen jullie meer weten over Lotte en Kevin? Lees hieronder dan verder! 

Ontmoet Lotte

De begeleider van de Me & My Mini Fit sessies op woensdagochtend én yoga workouts op de zondagochtend. ๐‘ฏ๐’Š ๐‘ณ๐’๐’•๐’•๐’†! ๐Ÿ‘‹

๐—œ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ธ๐—ผ๐—ฟ๐˜ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—Ÿ๐—ผ๐˜๐˜๐—ฒ…
“Ik ben Lotte, 40 jaar oud en heb twee onwijs energieke jongens van zes én negen jaar. Daarnaast run ik mijn eigen sport studio: Lots of Energy. Daarnaast run ik mijn eigen studio: Lots of Energy. Ik geef vanuit mijn studio en online Pilates, Boks Workout, 15 min. workouts én voedingsadvies. Dit allemaal met als doel om vrouwen te helpen gezond, fit en sterk te worden. ”

๐——๐—ฒ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—Ÿ๐—ผ๐˜๐˜๐—ฒ ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜€ ๐—™๐—ถ๐˜๐—–๐—ถ๐˜๐˜† ๐—น๐—ถ๐—ด๐˜ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท...
“de yogaworkouts én de Me & My Mini Fit sessies. In het dagelijks leven help ik vrouwen om gezonder, fitter én sterker te worden, zowel op mentaal als fysiek niveau. Tijdens FitCity probeer ik de vrouwen én kids te motiveren om op een zo laagdrempelig mogelijk manier te gaan sporten en bijvoorbeeld te letten op gezonder eten. Net zoals bij Kevin een serieus traject, maar wel met ‘gezonde’ dosis lachspieren erbij.” ๐Ÿ˜

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—Ÿ๐—ผ๐˜๐˜๐—ฒ ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—™๐—ถ๐˜๐—–๐—ถ๐˜๐˜† ๐—น๐—ฒ๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜ ๐—ถ๐˜€…
“dat de yogaworkouts én Me & My Mini Fit sessies volledig focussen op balans én leuke en leerzame oefeningen. Zo kunnen de vrouwen én de kids lekker samen oefeningen doen tijdens de Me & My Mini Fit sessies. Óf kan je er juist voor kiezen om bij de yogaworkouts lekker te zwoegen met de meer fysieke en uitdagendere oefeningen. Tijdens de yogaworkouts ligt de nadruk op pilates oefeningen voor sterke core-spieren met een vleugje yoga."

Ontmoet Kevin

De begeleider van de bootcampsessies op de zaterdagochtend. 

๐‘ฏ๐’Š ๐‘ฒ๐’†๐’—๐’Š๐’! ๐Ÿ‘‹ ๐—œ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ธ๐—ผ๐—ฟ๐˜ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ž๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป… “Ik ben Kevin, 34 jaar oud, getrouwd en heb drie prachtige lieve kids. Daarnaast run ik mijn eigen bedrijf genaamd Kevlar Vitality, waarin ik doelgericht als transformerend coach en personal trainer aan een fit lichaam en een gezonde mindset werk van de cliënt.” 

๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ž๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜… “dat mijn interesses veel verder gaan dan alleen sport! Mijn studie-achtergrond en werkervaring liggen bij commerciële economie, marketing en gesloten jeugdzorg. Ik hoor je denken “wat een bijzondere match!” Dat klopt ook! Door dit brede werkveld heb ik mijzelf goed kunnen ontwikkelen.”

๐——๐—ฒ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ป๐—ถ๐˜€ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ž๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป ๐—น๐—ถ๐—ด๐˜ ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐˜€ ๐—™๐—ถ๐˜๐—–๐—ถ๐˜๐˜† ๐—ฏ๐—ถ๐—ท… “de bootcamp workout! In het dagelijks leven focus ik vooral op vitaliteitscoaching, personaltraining en bokscoaching. Tijdens FitCity probeer ik met de bootcampsessies vooral begeleiding te geven die dicht bij de groep staat waar ik de sessies mee doe. Een serieus traject, maar wel met een dolletje en grapje tussendoor.” ๐Ÿ’ช

Terug naar Fitcity
Blog | Een gezondere leefstijl in 3 stappen!

Blog | Een gezondere leefstijl in 3 stappen!

21 april 2022

Het is bijna zomervakantie en dat betekent dat we het lichaam weer strandproof willen maken. Hartstikke goed natuurlijk, maar wist je dat het voor je algehele gezondheid belangrijk is om het hele jaar door vaker te bewegen en gezonder te eten? Sterker nog, een gezonde leefstijl is de beste verjongingskuur die je je maar kunt bedenken. Tijd om eens te kijken wat een gezonde leefstijl is! ๐Ÿšด ๐ŸŽ ๐Ÿ™๐Ÿป

Uiterlijk én innerlijk

Een gezonde leefstijl houdt in dat je voldoende beweegt, gevarieerd en gezond eet, maar ook voldoende ontspant. Met een gezonde leefstijl verzorg je de binnenkant van je lichaam, in plaats van de buitenkant. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende ‘sixpack’.

Stap 1: Let’s move!

Volwassenen en ouderen wordt geadviseerd om minimaal 2,5 uur per week matig intensief te bewegen (met een verhoogde hartslag en ademhaling). Denk bijvoorbeeld aan een rondje fietsen of een stevige wandeling, maar intensief stofzuigen of flink tuinieren kan ook al helpen! Ook wordt aangeraden om twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen (denk aan krachttraining met gewichtjes of weerstandsbanden) te doen. Daarnaast is twee keer per week intensief bewegen ook goed voor je, zoals hardlopen, tennis of zwemmen Waarom is dat zo belangrijk? Door voldoende te bewegen verklein je de kans op obesitas (overgewicht), hart- en vaatziekten, zwakke botten, diabetes én psychische problemen. In zijn algemeen, je wordt er ook nog eens vrolijk van!

Vind je het moeilijk om hier tijd voor te maken? Je bent niet de enige. Kleine veranderingen in je leven kunnen al een groot effect hebben. Pak bijvoorbeeld eens de fiets in plaats van de auto of de trap in plaats van de lift!

Onze winkeltips in Cityplaza voor voldoende bewegen.

 • Heb je geen tijd om altijd naar de sportschool te gaan? Bij Perry Sport verkopen ze matjes en gewichtjes die je thuis kunt gebruiken. Zo heb je toch nog even gesport! Vergeet niet dat alle kleine beetjes helpen.
 • Heb je nog meer spullen nodig om aan de slag te kunnen? Dan kan je ook terecht bij The Athlete’s Foot, Intersport en So Low voor al het benodigde sportmateriaal. Denk hier aan gewichten, weerstandsbanden en fijne sportkleding.
 • Hünkemoller heeft ook een leuke collectie sportkleding. Wist jij bijvoorbeeld al hoe belangrijk een goede sport-bh is? Dit zorgt ervoor dat de schokken van het sporten geabsorbeerd worden en jouw borsten stevig blijven.

Deel 2: Good food = good mood

Gevarieerd eten is superbelangrijk voor je gezondheid. Met alleen al een gezond eetpatroon verklein je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en welvaartsziektes. De Schijf van Vijf helpt je bij het maken van verschillende keuzes voor gezonder eten. Groenten, fruit, volkoren (graan)producten en zuivel zijn een goede basis voor een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Wissel ook lekker af, dus de ene keer komkommer en broccoli, maar ook kwark, ongezouten noten en volkorenbrood zorgen voor de afwisseling die je nodig hebt.

Dus wanneer je weer op Cityplaza bent, vul dan je winkelkar met bijvoorbeeld meer verse groenten en fruit, meer plantaardig eten en juist minder bewerkte producten die veel suiker bevatten (zoals chips, koek en frisdrank). Wil je toch een keer lekker snacken? Denk dan eens aan worteltjes of hummus, of groentechipjes in plaats van gewone. Alle beetjes helpen!

Onze winkeltips in Cityplaza voor gezond eten.

 • Albert Heijn, Jumbo, Dirk of Atlas Versmarkt voor meer variatie en groenten en fruit.
 • Heb je even geen inspiratie? Ga dan eens op ontdekkingstocht voor nieuwe en gezonde recepten. Bruna biedt met zijn kookboekencollectie uitkomst.
 • Goed eten heeft ook voorbereiding nodig Blokker en HEMA voor een goede blender/staafmixer bij Blokker óf HEMA om groentesoepen en gezonde smoothies mee te maken.

Deel 3: Relax!

Langdurige stress is niet goed voor je lijf en geest. Het veroorzaakt namelijk allerlei klachten zoals rug- en nekklachten, slapeloosheid, maag- en darmklachten, depressie en vergeetachtigheid. Wat kan helpen tegen stress is voldoende ontspanning, voldoende slaap, gezond eten en voldoende beweging. Gelukkig helpen wij jou graag! Want wie zegt er nou nee tegen wat me-time?

Onze winkeltips in Cityplaza voor voldoende ontspanning.

 • Wandel eens binnen bij Etos voor verschillende producten die helpen te relaxen, zoals etherische oliën.
 • Haal een lekker gezichtsmasker bij de Douglas, zet die leuke serie aan en chill ze!
 • Een bad doet ook wonderen: Ici Paris XL, Rituals en Kruidvat hebben heerlijke ontspannende douche- of badoliën.
 • Livera en Hunkemöller voor een lekker zittende pyjama of badjas en een rustgevend oogmasker.

Kleine tips met een groot effect

Gezonder leven gaat met stapjes! Daarom geven wij graag nog wat tips:

 • Laat die auto staan en pak de fiets. Benzine is toch al zo duur!
 • Lift of roltrap? No thanks! Neem vaker de trap. Check de Fit City challenge om vaker trap te lopen en ontdek hoeveel calorieën je per traptrede verbrandt.
 • Begin met gezonder eten door iedere dag 2 stuks fruit te eten, een extra schep groente op je bord te scheppen en die suikerhoudende drankjes eens over te slaan.
 • No stress, just relax. Reduceer je stress door ontspanmomenten in te plannen in je agenda. Maak een wandeling of drink een kop thee zonder afleiding van je telefoon. Zorg voor een goede nachtrust en leg je telefoon of tablet een halfuur voor het slapengaan weg.
 • Last but not least: Schrijf je in voor een gratis FitCity les!

Zo zie je maar weer, gezonder leven kan op heel veel manieren!

Liefs, Team FitCity
Lotte & Kevin

Terug naar Fitcity
Wat is FitCity?

Wat is FitCity?

21 april 2022

Ook fit de zomer in? Cityplaza staat tijdens FitCity volledig in het teken van sport, inspiratie, fashion en food! 

Over FitCity

Inspireer jezelf tijdens FitCity met gezonde voeding, ontdek de laatste sport fashiontrends, sluit je aan bij gratis sportlessen en verrijk jezelf met weetjes over een gezonder leven. Tijdens het shoppen kom je overal leuke fittips tegen, ook serveren onze horeca-ondernemers speciale fitgerechten en is er in de passage volop inspiratie en sportfashion te zien! En als kers op de taart bieden we van 16 mei tot en met 17 juli deze gratis sportlessen aan...

Yoga Workout

“Zen”satie op een heerlijke en rustige zondagochtend? ๐Ÿง˜‍โ™€๏ธ Kom tot rust en wordt bewust van je lichaam en je lichaamshouding. Strek die spieren, neem de tijd voor jezelf en start je zondag op de beste manier. Tijdens de workout ligt de nadruk op Pilates oefeningen voor sterke core-spieren met een vleugje yoga er overheen. Klinkt dit als de perfecte workout voor jou? Dan zien we jou graag bij de Yoga Workout!
-> Iedere zondagochtend van 10:00 tot 11:00

Me & My Mini Fit workout

Balans en ouderschap gaan niet altijd even goed samen. Het partnerschap, werk, gezin, sociale contacten én je gezondheid. Dat laatste is vaak het eerste wat sneuvelt tijdens drukke tijden. Terwijl juist gezond leven je meer energie geeft! Daarom kun je als ouder meedoen aan de Me & Mini workout!  Win win!
-> Iedere woensdagochtend van 10:00 tot 10:30

Bootcamp

Samen met je vrienden of collega’s aan de flink aan de bak? Of liever solo goed zwoegen? De bootcamp workout is optimaal geschikt voor de doorzetters en mensen die een stok achter de deur nodig hebben. Begin jouw weekend met een powerhour vol bootcampoefeningen, dumbbells, muziek en veel zweet onder begeleiding van een professional. ๐Ÿ’ฆ Durf jij het aan?
-> Iedere zaterdagochtend van 09:00 tot 10:00

Meld je via de buttons aan voor een gratis les! ๐Ÿ‘‡

Buttons
Fit Recept | Aardbei Brownies

Fit Recept | Aardbei Brownies

21 april 2022

Gezondheid draait ook om balans. Dat betekent dat je ook wel iets lekkers verdient. Wat dacht je van chocolade en aardbeitjes, een match made in heaven! ๐Ÿ“

Ingrediënten

 • 200 g pure chocolade 72%
 • 200 g boter + extra voor invetten
 • 100 ml halfvolle melk
 • 4 eieren
 • 200 g bruine basterdsuiker
 • 125 g bloem
 • 3 el cacaopoeder
 • Zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.
 • Hak de chocolade in kleine stukjes van 1 cm. Breng de boter met de melk aan de kook in een steelpan. Neem de pan van het vuur als de boter gesmolten en de melk goed heet is. Voeg de helft van de chocolade toe en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat iets afkoelen.
 • Klop ondertussen met de mixer de eieren met de basterdsuiker 5 minuten tot het lichtbruin en luchtig is. Voeg in een dunne straal al kloppend met de mixer op de laagste stand het chocolademengsel toe. Zeef de bloem, het cacaopoeder en een mespunt zout erboven en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel de rest van de gehakte chocolade erdoor. Schep het beslag in de bakvorm.
 • Bak de brownie in ca. 35 minuten in het midden van de oven gaar. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
 • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Pers de limoen uit en schep om met de aardbeien.
 • Klop de mascarpone met de slagroom en poedersuiker stijf met de mixer. Bestrijk de afgekoelde brownie met de mascarpone en verdeel de aardbeien erover.

Enjoy!

 

Terug naar fitcity