Vandaag geopend 09:30 - 18:00

FitCity Blog

Inspiratie, sport & food!

Blog | Ontmoet het FitCity Team

Blog | Ontmoet het FitCity Team

6 mei 2022

De 𝙜𝙧𝙖𝙩𝙞𝙨 sportlessen die tijdens FitCity gepland staan worden begeleid door niemand minder dan: Lotte en Kevin. Willen jullie meer weten over Lotte en Kevin? Lees hieronder dan verder! 

Ontmoet Lotte

De begeleider van de Me & My Mini Fit sessies op woensdagochtend én yoga workouts op de zondagochtend. 𝑯𝒊 𝑳𝒐𝒕𝒕𝒆! 👋

𝗜𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗸𝗼𝗿𝘁 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗟𝗼𝘁𝘁𝗲…
“Ik ben Lotte, 40 jaar oud en heb twee onwijs energieke jongens van zes én negen jaar. Daarnaast run ik mijn eigen sport studio: Lots of Energy. Daarnaast run ik mijn eigen studio: Lots of Energy. Ik geef vanuit mijn studio en online Pilates, Boks Workout, 15 min. workouts én voedingsadvies. Dit allemaal met als doel om vrouwen te helpen gezond, fit en sterk te worden. ”

𝗗𝗲 𝗸𝗲𝗻𝗻𝗶𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗟𝗼𝘁𝘁𝗲 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗙𝗶𝘁𝗖𝗶𝘁𝘆 𝗹𝗶𝗴𝘁 𝗯𝗶𝗷...
“de yogaworkouts én de Me & My Mini Fit sessies. In het dagelijks leven help ik vrouwen om gezonder, fitter én sterker te worden, zowel op mentaal als fysiek niveau. Tijdens FitCity probeer ik de vrouwen én kids te motiveren om op een zo laagdrempelig mogelijk manier te gaan sporten en bijvoorbeeld te letten op gezonder eten. Net zoals bij Kevin een serieus traject, maar wel met ‘gezonde’ dosis lachspieren erbij.”

𝗪𝗮𝘁 𝗻𝗶𝗲𝗺𝗮𝗻𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗟𝗼𝘁𝘁𝗲 𝗲𝗻 𝗵𝗮𝗮𝗿 𝗙𝗶𝘁𝗖𝗶𝘁𝘆 𝗹𝗲𝘀𝘀𝗲𝗻 𝘄𝗲𝗲𝘁 𝗶𝘀…
“dat de yogaworkouts én Me & My Mini Fit sessies volledig focussen op balans én leuke en leerzame oefeningen. Zo kunnen de vrouwen én de kids lekker samen oefeningen doen tijdens de Me & My Mini Fit sessies. Óf kan je er juist voor kiezen om bij de yogaworkouts lekker te zwoegen met de meer fysieke en uitdagendere oefeningen. Tijdens de yogaworkouts ligt de nadruk op pilates oefeningen voor sterke core-spieren met een vleugje yoga."

Ontmoet Kevin

De begeleider van de bootcampsessies op de zaterdagochtend. 

𝑯𝒊 𝑲𝒆𝒗𝒊𝒏! 👋 𝗜𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗸𝗼𝗿𝘁 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗞𝗲𝘃𝗶𝗻… “Ik ben Kevin, 34 jaar oud, getrouwd en heb drie prachtige lieve kids. Daarnaast run ik mijn eigen bedrijf genaamd Kevlar Vitality, waarin ik doelgericht als transformerend coach en personal trainer aan een fit lichaam en een gezonde mindset werk van de cliënt.” 

𝗪𝗮𝘁 𝗻𝗶𝗲𝗺𝗮𝗻𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗞𝗲𝘃𝗶𝗻 𝘄𝗲𝗲𝘁… “dat mijn interesses veel verder gaan dan alleen sport! Mijn studie-achtergrond en werkervaring liggen bij commerciële economie, marketing en gesloten jeugdzorg. Ik hoor je denken “wat een bijzondere match!” Dat klopt ook! Door dit brede werkveld heb ik mijzelf goed kunnen ontwikkelen.”

𝗗𝗲 𝗸𝗲𝗻𝗻𝗶𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗞𝗲𝘃𝗶𝗻 𝗹𝗶𝗴𝘁 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗙𝗶𝘁𝗖𝗶𝘁𝘆 𝗯𝗶𝗷… “de bootcamp workout! In het dagelijks leven focus ik vooral op vitaliteitscoaching, personaltraining en bokscoaching. Tijdens FitCity probeer ik met de bootcampsessies vooral begeleiding te geven die dicht bij de groep staat waar ik de sessies mee doe. Een serieus traject, maar wel met een dolletje en grapje tussendoor.” 💪

Terug naar Fitcity
Wat is FitCity?

Wat is FitCity?

21 april 2022

Ook fit de zomer in? Cityplaza staat tijdens FitCity volledig in het teken van sport, inspiratie, fashion en food! 

Over FitCity

Inspireer jezelf tijdens FitCity met gezonde voeding, ontdek de laatste sport fashiontrends, sluit je aan bij gratis sportlessen en verrijk jezelf met weetjes over een gezonder leven. Tijdens het shoppen kom je overal leuke fittips tegen, ook serveren onze horeca-ondernemers speciale fitgerechten en is er in de passage volop inspiratie en sportfashion te zien! En als kers op de taart bieden we van 16 mei tot en met 17 juli deze gratis sportlessen aan...

Yoga Workout

“Zen”satie op een heerlijke en rustige zondagochtend? 🧘‍♀️ Kom tot rust en wordt bewust van je lichaam en je lichaamshouding. Strek die spieren, neem de tijd voor jezelf en start je zondag op de beste manier. Tijdens de workout ligt de nadruk op Pilates oefeningen voor sterke core-spieren met een vleugje yoga er overheen. Klinkt dit als de perfecte workout voor jou? Dan zien we jou graag bij de Yoga Workout!
-> Iedere zondagochtend van 10:00 tot 11:00

Me & My Mini Fit workout

Balans en ouderschap gaan niet altijd even goed samen. Het partnerschap, werk, gezin, sociale contacten én je gezondheid. Dat laatste is vaak het eerste wat sneuvelt tijdens drukke tijden. Terwijl juist gezond leven je meer energie geeft! Daarom kun je als ouder meedoen aan de Me & Mini workout!  Win win!
-> Iedere woensdagochtend van 10:00 tot 10:30

Bootcamp

Samen met je vrienden of collega’s aan de flink aan de bak? Of liever solo goed zwoegen? De bootcamp workout is optimaal geschikt voor de doorzetters en mensen die een stok achter de deur nodig hebben. Begin jouw weekend met een powerhour vol bootcampoefeningen, dumbbells, muziek en veel zweet onder begeleiding van een professional. 💦 Durf jij het aan?
-> Iedere zaterdagochtend van 09:00 tot 10:00

Meld je via de buttons aan voor een gratis les! 👇

Buttons
Blog | Een gezondere leefstijl in 3 stappen!

Blog | Een gezondere leefstijl in 3 stappen!

21 april 2022

Het is bijna zomervakantie en dat betekent dat we het lichaam weer strandproof willen maken. Hartstikke goed natuurlijk, maar wist je dat het voor je algehele gezondheid belangrijk is om het hele jaar door vaker te bewegen en gezonder te eten? Sterker nog, een gezonde leefstijl is de beste verjongingskuur die je je maar kunt bedenken. Tijd om eens te kijken wat een gezonde leefstijl is! 🚴 🍎 🙏🏻

Uiterlijk én innerlijk

Een gezonde leefstijl houdt in dat je voldoende beweegt, gevarieerd en gezond eet, maar ook voldoende ontspant. Met een gezonde leefstijl verzorg je de binnenkant van je lichaam, in plaats van de buitenkant. Denk bijvoorbeeld aan de welbekende ‘sixpack’.

Stap 1: Let’s move!

Volwassenen en ouderen wordt geadviseerd om minimaal 2,5 uur per week matig intensief te bewegen (met een verhoogde hartslag en ademhaling). Denk bijvoorbeeld aan een rondje fietsen of een stevige wandeling, maar intensief stofzuigen of flink tuinieren kan ook al helpen! Ook wordt aangeraden om twee keer per week spier- en botversterkende oefeningen (denk aan krachttraining met gewichtjes of weerstandsbanden) te doen. Daarnaast is twee keer per week intensief bewegen ook goed voor je, zoals hardlopen, tennis of zwemmen Waarom is dat zo belangrijk? Door voldoende te bewegen verklein je de kans op obesitas (overgewicht), hart- en vaatziekten, zwakke botten, diabetes én psychische problemen. In zijn algemeen, je wordt er ook nog eens vrolijk van!

Vind je het moeilijk om hier tijd voor te maken? Je bent niet de enige. Kleine veranderingen in je leven kunnen al een groot effect hebben. Pak bijvoorbeeld eens de fiets in plaats van de auto of de trap in plaats van de lift!

Onze winkeltips in Cityplaza voor voldoende bewegen.

 • Heb je geen tijd om altijd naar de sportschool te gaan? Bij Perry Sport verkopen ze matjes en gewichtjes die je thuis kunt gebruiken. Zo heb je toch nog even gesport! Vergeet niet dat alle kleine beetjes helpen.
 • Heb je nog meer spullen nodig om aan de slag te kunnen? Dan kan je ook terecht bij The Athlete’s Foot, Intersport en So Low voor al het benodigde sportmateriaal. Denk hier aan gewichten, weerstandsbanden en fijne sportkleding.
 • Hünkemoller heeft ook een leuke collectie sportkleding. Wist jij bijvoorbeeld al hoe belangrijk een goede sport-bh is? Dit zorgt ervoor dat de schokken van het sporten geabsorbeerd worden en jouw borsten stevig blijven.

Deel 2: Good food = good mood

Gevarieerd eten is superbelangrijk voor je gezondheid. Met alleen al een gezond eetpatroon verklein je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht en welvaartsziektes. De Schijf van Vijf helpt je bij het maken van verschillende keuzes voor gezonder eten. Groenten, fruit, volkoren (graan)producten en zuivel zijn een goede basis voor een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Wissel ook lekker af, dus de ene keer komkommer en broccoli, maar ook kwark, ongezouten noten en volkorenbrood zorgen voor de afwisseling die je nodig hebt.

Dus wanneer je weer op Cityplaza bent, vul dan je winkelkar met bijvoorbeeld meer verse groenten en fruit, meer plantaardig eten en juist minder bewerkte producten die veel suiker bevatten (zoals chips, koek en frisdrank). Wil je toch een keer lekker snacken? Denk dan eens aan worteltjes of hummus, of groentechipjes in plaats van gewone. Alle beetjes helpen!

Onze winkeltips in Cityplaza voor gezond eten.

 • Albert Heijn, Jumbo, Dirk of Atlas Versmarkt voor meer variatie en groenten en fruit.
 • Heb je even geen inspiratie? Ga dan eens op ontdekkingstocht voor nieuwe en gezonde recepten. Bruna biedt met zijn kookboekencollectie uitkomst.
 • Goed eten heeft ook voorbereiding nodig Blokker en HEMA voor een goede blender/staafmixer bij Blokker óf HEMA om groentesoepen en gezonde smoothies mee te maken.

Deel 3: Relax!

Langdurige stress is niet goed voor je lijf en geest. Het veroorzaakt namelijk allerlei klachten zoals rug- en nekklachten, slapeloosheid, maag- en darmklachten, depressie en vergeetachtigheid. Wat kan helpen tegen stress is voldoende ontspanning, voldoende slaap, gezond eten en voldoende beweging. Gelukkig helpen wij jou graag! Want wie zegt er nou nee tegen wat me-time?

Onze winkeltips in Cityplaza voor voldoende ontspanning.

 • Wandel eens binnen bij Etos voor verschillende producten die helpen te relaxen, zoals etherische oliën.
 • Haal een lekker gezichtsmasker bij de Douglas, zet die leuke serie aan en chill ze!
 • Een bad doet ook wonderen: Ici Paris XL, Rituals en Kruidvat hebben heerlijke ontspannende douche- of badoliën.
 • Livera en Hunkemöller voor een lekker zittende pyjama of badjas en een rustgevend oogmasker.

Kleine tips met een groot effect

Gezonder leven gaat met stapjes! Daarom geven wij graag nog wat tips:

 • Laat die auto staan en pak de fiets. Benzine is toch al zo duur!
 • Lift of roltrap? No thanks! Neem vaker de trap. Check de Fit City challenge om vaker trap te lopen en ontdek hoeveel calorieën je per traptrede verbrandt.
 • Begin met gezonder eten door iedere dag 2 stuks fruit te eten, een extra schep groente op je bord te scheppen en die suikerhoudende drankjes eens over te slaan.
 • No stress, just relax. Reduceer je stress door ontspanmomenten in te plannen in je agenda. Maak een wandeling of drink een kop thee zonder afleiding van je telefoon. Zorg voor een goede nachtrust en leg je telefoon of tablet een halfuur voor het slapengaan weg.

Zo zie je maar weer, gezonder leven kan op heel veel manieren!

Liefs, Team FitCity

Terug naar Fitcity
Fit Recept | Aardbei Brownies

Fit Recept | Aardbei Brownies

21 april 2022

Gezondheid draait ook om balans. Dat betekent dat je ook wel iets lekkers verdient. Wat dacht je van chocolade en aardbeitjes, een match made in heaven! 🍓

Ingrediënten

 • 200 g pure chocolade 72%
 • 200 g boter + extra voor invetten
 • 100 ml halfvolle melk
 • 4 eieren
 • 200 g bruine basterdsuiker
 • 125 g bloem
 • 3 el cacaopoeder
 • Zout

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met bakpapier.
 • Hak de chocolade in kleine stukjes van 1 cm. Breng de boter met de melk aan de kook in een steelpan. Neem de pan van het vuur als de boter gesmolten en de melk goed heet is. Voeg de helft van de chocolade toe en roer tot de chocolade gesmolten is. Laat iets afkoelen.
 • Klop ondertussen met de mixer de eieren met de basterdsuiker 5 minuten tot het lichtbruin en luchtig is. Voeg in een dunne straal al kloppend met de mixer op de laagste stand het chocolademengsel toe. Zeef de bloem, het cacaopoeder en een mespunt zout erboven en spatel het er zo luchtig mogelijk door. Spatel de rest van de gehakte chocolade erdoor. Schep het beslag in de bakvorm.
 • Bak de brownie in ca. 35 minuten in het midden van de oven gaar. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
 • Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in vieren. Pers de limoen uit en schep om met de aardbeien.
 • Klop de mascarpone met de slagroom en poedersuiker stijf met de mixer. Bestrijk de afgekoelde brownie met de mascarpone en verdeel de aardbeien erover.

Enjoy!

 

Terug naar fitcity