Vandaag geopend 09:30 - 18:00

Blog: 4x Tips voor een zomerdag in Nieuwegein

27 juni 2019

Het moderne Nieuwegein is de uitvalsbasis voor toeristen uit heel Nederland en bewoners van omliggende steden. Vergis je niet: Nieuwegein mag niet ongezien blijven. Er bevinden zich binnen en net buiten deze stad genoeg bezienswaardigheden en mooie plekken die de moeite waard zijn. Een geslaagd dagje Nieuwegein begint of eindigt met:

Winkelen bij Winkelcentrum Cityplaza

In Nieuwegein mag je Winkelcentrum Cityplaza niet overslaan. Het is een van de drukstbezochte winkelcentra van ons land. En dat snappen we wel, gezien de 150 winkels die vaak zeven dagen per week open zijn. Je favoriete winkels Mango, MS Mode en H&M vind je hier, net zoals lokale, unieke winkels die je in geen enkele andere stad tegenkomt. Dat is misschien nog wel leuker. Naast de grote hoeveelheid winkels, komt het winkelcentrum ook geen horecagelegenheden te kort. Een lekker broodje bij Bagels & Beans, een wijntje bij Proeflokaal Bregje, een ijsje bij #Zoetig: zo kom jij die zomerse dag wel door. Onlangs werd het winkelcentrum helemaal vergroend!

Zonnebaden bij Down Under

Een strandbad met helder water, beachtennis of watersporten: bij Down Under ervaar je het ultieme zomergevoel. Als we het over dat strandbad hebben, dan hebben we het over een grote plas met schoon water. De plas wordt omringd door strandtentjes, waar je tijdens het zonnebaden een drankje of hapje bestelt. De zon, verkoeling en eten, wat wil een mens nog meer? Een ideaal uitje voor gezinnen met kinderen. Heb je nog een sportieve outfit nodig voor aan het water? Die shop je natuurlijk bij Perry Sport.

Een bezoek aan Museum Warsenhoeck

Wist je dat Nieuwegein de uitkomst is van het samenvoegen van de gemeenten Jutphaas en Vreeswijk? Dat leer je tijdens een bezoek aan Museum Warsenhoeck. Dit museum vertelt het verhaal van de stad Nieuwegein. De historie zie je niet alleen terug in de uitgebreide collectie van het museum, maar ook in de historie van het gebouw waarin het museum gevestigd is. In de zomermaanden bezoek je het museum op woensdag, zaterdag of zondag.

Spieken bij de buren

Als je toch in Nieuwegein bent, dan kun je best even spieken in Utrecht. Niet om te winkelen, want dat kun je bij Cityplaza in Nieuwegein als de beste. Maar wel voor het bezoeken van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht bijvoorbeeld. In deze fantastische tuin bloeit ook deze zomer weer een mooi scala aan kleurrijke bloemen en planten, die ieder hun eigen charme kennen. Ook de Vismarkt, de Domtoren en het Nationaal Militair Museum zijn hotspots in Utrecht.

Van Winkelcentrum Cityplaza tot zwemmen bij Down Under. En van cultuur snuiven bij een museum tot een uitstapje naar Utrecht: Nieuwegein heeft als stad veel te bieden. Het doet niet onder voor grotere steden, maar behoudt dat heerlijke relaxte gevoel, waar niets moet en alles mag. Ontsnap even van de drukte als je daar zin in hebt. Of zoek juist de gezelligheid op in het stadscentrum voor een borrel of een uitgebreid diner. Nieuwegein heeft het!