Blog: 4x Tips voor een zomerdag in Nieuwegein

27 juni 2019
Blog: 4x Tips voor een zomerdag in Nieuwegein

Het moderne Nieuwegein is de uitvalsbasis voor toeristen uit heel Nederland en bewoners van omliggende steden. Vergis je niet: Nieuwegein mag niet ongezien blijven. Er bevinden zich binnen en net buiten deze stad genoeg bezienswaardigheden en mooie plekken die de moeite waard zijn. Een geslaagd dagje Nieuwegein begint of eindigt met:

Winkelen bij winkelcentrum Cityplaza

In Nieuwegein mag je winkelcentrum Cityplaza niet overslaan. Je vindt hier 150 winkels die vaak zeven dagen per week open zijn. Shop bij je favoriete winkels zoals Mango, MS Mode en H&M, of bij lokale, unieke winkels die je in geen enkele andere stad tegenkomt. Ook werd het winkelcentrum onlangs helemaal vergroend! Hierdoor is het extra fijn vertoeven. Naast de grote hoeveelheid winkels, komt Cityplaza ook geen horecagelegenheden te kort. Een lekker broodje bij Bagels & Beans, een wijntje bij Proeflokaal Bregje of een ijsje bij #Zoetig: zo kom jij die zomerse dag wel door!

Zonnebaden bij Down Under

Een strandbad met helder water, beachtennis of watersporten: bij Down Under ervaar je het ultieme zomergevoel. We hebben het over een grote plas met schoon water. De plas wordt omringd door strandtentjes, waar je tijdens het zonnebaden een drankje of hapje bestelt. De zon, verkoeling en eten, wat wil een mens nog meer? Een ideaal uitje voor gezinnen met kinderen. Heb je nog een sportieve outfit nodig voor aan het water? Die shop je natuurlijk bij Perry Sport.

Een bezoek aan Museum Warsenhoeck

Wist je dat Nieuwegein de uitkomst is van het samenvoegen van de gemeenten Jutphaas en Vreeswijk? Dat leer je tijdens een bezoek aan Museum Warsenhoeck. Dit museum vertelt het verhaal van de stad Nieuwegein. De historie zie je niet alleen terug in de uitgebreide collectie van het museum, maar ook in de historie van het gebouw waarin het museum gevestigd is. In de zomermaanden bezoek je het museum op woensdag, zaterdag of zondag.

Spieken bij de buren

Als je toch in Nieuwegein bent, dan kun je best even spieken in Utrecht. Niet om te winkelen, want dat kun je bij Cityplaza in Nieuwegein als de beste. Maar wel voor het bezoeken van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht bijvoorbeeld. In deze fantastische tuin bloeit ook deze zomer weer een mooi scala aan kleurrijke bloemen en planten, die ieder hun eigen charme kennen. Ook de Vismarkt, de Domtoren en het Nationaal Militair Museum zijn hotspots in Utrecht.

Nieuwegein heeft het!

Van zwemmen bij Down Under tot cultuur snuiven bij een museum: Nieuwegein heeft als stad veel te bieden. Het doet niet onder voor grotere steden, maar behoudt dat heerlijke relaxte gevoel, waar niets moet en alles mag. Ontsnap even aan de drukte als je daar zin in hebt. Of zoek juist de gezelligheid op in winkelcentrum Cityplaza voor een borrel of een uitgebreid diner. Natuurlijk mag je dan ook de winkels niet overslaan. Nieuwegein heeft het allemaal!

Deel dit bericht: