Vandaag geopend 09:30 - 18:00

Voordelen vakantie in eigen land

10 juli 2020

Het ziet ernaar uit dat we dit jaar allemaal dichtbij huis op vakantie gaan. Maar hé, zo’n staycation is helemaal niet zo erg als het lijkt. We beuren je bij deze even op met de beste redenen om thuis te blijven. Daarnaast krijg je tips over waar in Cityplaza je de magische ingrediënten voor een perfecte thuisvakantie kunt verkrijgen.

Nederlandse producten
Smeuïge pindakaas, zachte drop, lichtbelegen kaas en krokante kroketjes: allemaal producten van Nederlandse bodem die we stiekem toch wel missen als we in het buitenland zijn. Lekker om in huis te halen óf mee te nemen op roadtrip naar de Zeeuwse kust. Je vindt alle Hollandse lekkernijen bij de supermarkten in Cityplaza: Albert Heijn, Dirk en Jumbo. Ook fijn: al je favoriete huismerken laad je zonder problemen in je boodschappenwagen, zonder dat je eerst een talengids erbij moet pakken om te achterhalen wat voor product je precies koopt.

Eigen taaltje
Over menukaarten in andere talen gesproken: hoe fijn is het om in Nederland in je eigen taal een biertje, lunch of borrelhap te kunnen bestellen? Neem plaats op het terras en bestel een romige ijskoffie bij Bagels & Beans, Spaanse tapas bij La Cubanita of een Ciabatta Tuna Melt bij Doppio Espresso. Haal het buitenlandse vakantiegevoel maar snel naar Cityplaza.
>> Bekijk hier alle eetgelegenheden in Cityplaza.

Geen reistijd
Thuisblijven betekent geen reistijd, geen file, geen vertraging en geen andere factoren die onderweg roet in het eten kunnen gooien. Heerlijk toch! Zo heb je ongelofelijk veel tijd over om neer te ploffen in je tuinstoel met een tijdschrift gekocht bij Primera of Bruna. Of ben jij ook zo iemand die zich al jaren geleden heeft voorgenomen om Italiaans te leren? Aangezien je nu veel tijd hebt, kun je jezelf prima als doel stellen om een nieuwe taal te leren met een taalgids van ANWB. Handig voor volgend jaar.

Geen vliegveld issues
Naast dat je geen reistijd hebt, heb je ook geen ‘vliegveld issues’ zoals een gate die 30 minuten verderop ligt, problemen bij het inchecken of je koffer die zoek is. Voor een vakantie om de hoek komt jouw koffer niet in aanraking met het vliegveld en dus bespaar je jezelf een hoop stress. Wil je wel graag het ‘op het vliegveld’ gevoel ervaren? Ga parfum testen bij Douglas, shop een nieuwe zonnebril bij Eye Wish, koop een Hollands souvenirtje voor in huis bij Big Bazar of een megareep Toblerone bij Dropshop Benjamin.

Eigen bed
Je perfecte bakje koffie, heerlijk slapen in je eigen bed en zonder slippers douchen; een vakantie in eigen huis en tuin is zo slecht nog niet. Zo heb je bijvoorbeeld ruim de tijd om jezelf te pamperen. Gun jezelf een ontbijt op bed met de croissantjes van Bakker Bart, loop de hele dag schaamteloos rond in een huispak van Hunkemöller en koop de leukste zomerjurkjes in de sale bij Mango en Shoeby.

Tuinfeestje 
Dit jaar zijn jouw vakantievrienden je eigen vrienden. Nodig ze uit in je tuin voor een drankje onder de partytent van Blokker, neem samen een plons in het zwembad van Action en hou een watergevecht met de waterspuiters van Intertoys. Of bel een keer aan bij je buren en nodig ze uit voor een cocktail-avond in de tuin.

Thuis op vakantie was nog nooit zo fijn!