Vandaag geopend 10:00 - 18:00

Duurzaamheid: Iedere dag een beetje beter!

Versie_2_Cityplaza.png
 

Onder het motto 'iedere dag een beetje beter' werken we voortdurend aan een duurzamer winkelcentrum. Daarnaast bouwen we aan een duurzame relatie met onze bezoekers, ondernemers en directe omgeving.

Belangrijke onderwerpen voor het winkelcentrum zijn het reduceren van energieverbruiken, het behalen van een duurzaamheidscertificaat (BREEAM In-Use), gescheiden afvalinzameling en recycling, het creëren van lokale werkgelegenheid, tevreden bezoekers en het samenwerken met (lokale) sociale initiatieven.

Afvalrecycling

Om zuinig om te gaan met grondstoffen & onze CO2-uitstoot te minimaliseren vinden we het belangrijk om afval te voorkomen, hergebruiken én recyclen. 81% van het afval dat vrij komt in CityPlaza wordt al gerecycled naar nieuwe grondstoffen en nieuwe energie.

Waterbesparing

Per jaar maken ongeveer 210.000 bezoekers gebruik van onze openbare toiletten. Dankzij waterbesparende toiletten, urinoirs en kranen besparen we ongeveer 1,5 liter water per bezoeker.

 
Sociale Initiatieven

Cityplaza ondersteunt sociale initiatieven zoals de LINDA.foundation en de Langste Tafel.

Oplaadpunt Elektrische auto's

Elektrische auto’s kunnen worden opgeladen in onze parkeergarage. In totaal zijn er 4 laadpunten bij ons winkelcentrum.

 
Werkgelegenheid

Winkelcentrum Cityplaza draagt bij aan de lokale werkgelegenheid. Ruim 1400 medewerkers uit Nieuwegein en omgeving staan in ons winkelcentrum voor u klaar.