Vandaag geopend 10:00 - 18:00

De leukste tips voor de meivakantie

24 april 2020

Hallo meivakantie! Die verloopt dit jaar iets anders; we moeten zoveel mogelijk binnen blijven en veel plekken waar je normaal gesproken naar toe zou gaan zijn gesloten. Maar niet getreurd want met onze tips is er genoeg te doen deze meivakantie.

Mooi wat bloemen doen
De vogeltjes fluiten en het weer wordt steeds beter. Kortom: de lente is volop aan de gang. En aangezien we nu met zijn allen zoveel mogelijk thuis zitten is het fijn om je huis alvast in lentesferen te brengen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld bloemstukjes te maken of je tuin een goede make-over te geven met allerlei kleurrijke bloemen. Kleur alles oranje tijdens Woningsdag of maak iets met jouw favoriete kleuren. Neem eens een kijkje op de website van Bloemenvaria voor inspiratie en voor je het weet worden jouw huis en tuin een zee van bloemen.

Knutselen maar
Gek op knutselen, verven, knippen en kralen? Bij Intertoys en So Low hebben ze de leukste knutselspullen. Maak een mooi werkje voor opa of oma, je leuke buurvrouw of je liefste nichtje. Of maak een paar leuke foto’s van jezelf, laat ze afdrukken bij Hema en maak iemand heel blij met een leuke kaart. Doe de kaart op de post of zet jouw kunstwerkje bij iemand voor de deur. 

In de keuken
Omdat niemand op vakantie kan, is het fijn om toch even dat vakantiegevoel te krijgen. Dit kan door bijvoorbeeld je eigen pizza’s te maken. Het enige wat je nodig hebt is een oven en de ingrediënten. Het laatstgenoemde kun je laten bezorgen door de boodschappenservice van Albert Heijn of Jumbo. Even het recept nalezen en je kan aan de slag. Als je daarna je pizza opeet in het zonnetje in de tuin of op je balkon waan je je helemaal in Italië. Mocht je nou geen kookguru zijn, geen probleem. Een belletje naar Piazza Pizza é Pasta en je kan jouw pizza binnen no time afhalen. Mocht je geen fan zijn van Italiaanse pizza’s dan kun je natuurlijk altijd terecht bij Karadag Bakery voor de Turkse variant van deze lekkernij.

Voor fashion addicts
Baal je dat je favoriete fashionwinkel nu dicht is? Duik, eventueel samen met je kids, de kledingkast in! Pimp je kleding, ruim op en houd een ware modeshow samen! Hoe leuk staat die blouse van papa bij je zoon? En hoe blij wordt je dochter van jouw pumps? Mis je toch nog een echte eyecatcher? Kijk even of jouw favoriete winkel inmiddels open is of bestel in de webshops.

Moederdag
Ook Moederdag staat weer voor de deur. En wat is er leuker dan je moeder te verrassen met een authentieke Engelse high tea. Compleet met een gedekte tafel en allerlei lekkernijen zoals sandwiches of scones. Het betere gebak kun je afhalen of bestellen bij Multivlaai en voor allerlei andere kleine lekkernijen kun je terecht bij Bagels & Beans of Barista Café. Natuurlijk moeten allerlei verse theeën niet ontbreken. Deze kun je bestellen via Ezpresso café. Zorg dat om 16:00 (tea-time) de tafel gedekt is in de tuin en het feest kan beginnen.

Zelf sieraden maken
Ook deze activiteit kun je doen voor Moeder of Vaderdag. De dingen die je nodig hebt zijn knutselspullen zoals een schaar een lijm, maar natuurlijk ook draden en kralen. Maak een mooi kettinkje of armbandje voor je papa of mama die nu thuis moeten werken. De keuze is eindeloos! Bij de webshop van Bruna kun je terecht voor allerlei knutselattributen en de experts van Sluijsmans staan je graag telefonisch te woord als je vragen hebt. Spullen klaar knutselen maar!

Genoeg te doen
Zoals je hierboven kan lezen is er ook tijdens de lockdown genoeg te doen in de meivakantie. Want alleen door met zijn allen zoveel mogelijk binnen te blijven hebben we het virus het snelste onder controle. Fijne vakantie en stay safe!