Vandaag geopend 10:00 - 18:00

Infocentrum City en Duurzaamheidsloket Nieuwegein geopend

8 juli 2021

Het Infocentrum City en Duurzaamheidsloket Nieuwegein aan de Passage 80 is dé plek waar inwoners van Nieuwegein terecht kunnen om met de gemeente in gesprek te gaan. Zowel over de ontwikkelingen in City, als over het verduurzamen van hun eigen woning. Zaterdag 3 juli werd het infocentrum officieel geopend door wethouders Hans Adriani (Wonen, Bouwen, Ruimte en Financiën) en Marieke Schouten (Duurzaamheid). Zij deelden vers schepijs uit om onze bezoekers te attenderen op het informatiecentrum. Ook ontvingen de bezoekers indirect een bloemetje in de vorm van een ansichtkaart van City op groeipapier.

Maquettes geven een beeld van de toekomstige City
De deur van het infocentrum staat open op maandagen van 13.00-16.00 uur en woensdagen van 10.00-16.00 uur. Bezoekers worden er op veilige afstand ontvangen. De eventuele drempel voor bewoners tot online communicatie is hiermee weggenomen. In het infocentrum is de toekomstige City met maquettes in beeld gebracht. Een prettig hulpmiddel bij het bespreken van de ontwikkelingen in de binnenstad.

Hoe zit het met duurzaamheid?
Wethouder Marieke Schouten: “Als je de meest duurzame binnenstad van Nederland wilt worden, dan moet je zelf zoveel mogelijk het goede voorbeeld geven. Ansichtkaarten uitdelen klinkt dan niet duurzaam. Maar dit waren ansichtkaarten op groeipapier. Hiermee deelden we indirect ook bloemen uit, want op de kaart stond: plant de kaart in de aarde, geef iedere dag water en de veldbloemen zullen je verrassen! Als iedereen de kaart plant, maken we Nieuwegein een beetje groener en dat is goed voor de biodiversiteit in Nieuwegein.” Wat een mooi initiatief!

 

Foto credits: Jan Buteijn Fotografie.