Vandaag geopend 10:00 - 18:00

Street Art spektakel in Nieuwegein 🎨

14 juli 2023

In augustus wordt Nieuwegein het epicentrum van de meest geweldige 3D straatkunst. In de eerste twee weekenden van augustus zullen getalenteerde internationale street art kunstenaars van over de hele wereld naar onze prachtige stad komen om hun creativiteit de vrije loop te laten. En het beste van alles? Jij kunt erbij zijn en ze live aan het werk zien!

Live meemaken
Het weekend van 4, 5 en 6 augustus en het weekend van 11, 12 en 13 augustus wordt Nieuwegein aangekleed door kunstenaars uit de hele wereld zoals Dubai, Mexico en Japan. De straten worden betoverd met adembenemende 3D street art die niet alleen de rijke geschiedenis en evolutie van Nieuwegein weerspiegelt, maar ook aandacht besteedt aan duurzaamheid. Het is een kans om kunst te ervaren op een manier die je nog nooit eerder hebt gezien.
Meer informatie over de twee weekenden?


Opening expositie
De expositie met kunstroute wordt op Cityplaza officieel geopend op dinsdag 15 augustus en de kunstwerken blijven tot eind oktober liggen. Vergeet dan zeker niet je camera mee te nemen! Omdat de kunstwerken 3D zijn kun je zelf deel uitmaken van hetkunstwerk. Neem de perfecte selfie terwijl je jezelf in de meest verbazingwekkende scènes plaatst. Pssst... doe extra je best op de selfies, je maakt namelijk kans op mooie prijzen. 
Meer i
nformatie over de kunstenaars en expositie? 


Workshops
Naast de kunstroute worden er ook andere spannende workshops georganiseerd. Als je altijd al hebt willen leren hoe je 3D kunt tekenen of je eigen graffiti kunt maken, dan is dit je kans! Mis de workshop 3D-tekenen en graffiti niet, want wie weet ontdek je wel een verborgen talent waarvan je niet wist dat je het had.
Meer informatie over de workshops?


Meer informatie

Houd je ogen en oren open, want binnenkort zullen we je meer informatie geven over dit Street art spektakel. Blijf op de hoogte via onze website, social media en nieuwsbrief. Dit wordt een ervaring die je nog lang zult herinneren!

Street art Nieuwegein wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek de tweede verdieping, Nieuwegeinse markten, Theater de Kom, Citymarketing Zie meer in Nieuwegein, Mooi Rijnhuizen, City, Cityplaza en Gemeente Nieuwegein.